One Star

Missing Jar references

Hi folks, this may be a noob question so apologies in advance and yes I did search.
I tried a quick test in the Data Integration Studio (5.1) and quickly got the tFileInputDelimited connector moving data to a tFileOutputDelimited connector. No problem there.
I then tried the tFileInputDelimited connector with the same input file in the Big Data Studio (5.1) and I'm facing an issue:
1. "Built-In" is greyed out so I cannot select "Repository" to have the file generate the schema.
2. The app is complaining that "javacsv.jar" is required but not loaded.
All I'm trying to do is get a CSV file uploaded to my Cloudera Hadoop VM HDFS.
Any ideas why my tFileInputDelimited connector is behaving so differently between Data Integration Studio and Big Data Studio???
Thanks!
7 REPLIES
One Star

Re: Missing Jar references

Hi
Welcome to Talend Community!
I try to reproduce this issue with TOS for BD 5.1, but failed.
Please upload some images about your job and this issue.
Regards,
Pedro
One Star

Re: Missing Jar references

Thanks Pedro. Here are some pics. 1 showing the greyed out and the other showing the error tab. Please let me know if there is anything else I can upload that would be useful.


One Star

Re: Missing Jar references

Apparently image tags aren't working. I'm guessing this is the 10 post limitation?
One Star

Re: Missing Jar references

Also... I opened up the demo and it has the same issue in the file examples:
One Star

Re: Missing Jar references

Hi
Now the workaround is if you have other versions of TOS, just copy this jar file into <TOS for BD installation dir>\lib.
Regards,
Pedro
One Star

Re: Missing Jar references

Hi Pedro --
I installed the new version today and it worked. Thanks for all of your help.
Wes
One Star

Re: Missing Jar references

I am getting "org.talend.commons.exception.CommonExceptionHandler  - Missing jars: jconn3.jar" error when using Talend commandline. I have jconn.jar in <TalendHome>/lib/java. I got upgrade from 5.5.1 to 6.1.1 recently. I never have a problem in 5.5.1.