Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

One Star

Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

I installed the Talend Studio client version 4.2.2 using the 'Talend-All-r63143-V4.2.2-windows-installer.exe' on my Windows 64-bit PC. The installer installed Talend in 'C:\Program Files (x86)\Talend-4.2.2\studio\Talend-All-r63143-V4.2.2'.
I have JRE 6 and JDK 1.6 installed in "C:\Program Files\Java".
Firstly, when I try to run the 'Talend-win-x86_64.exe' executable, I get the following error:
!SESSION 2011-09-16 10:17:40.290 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_27
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86_64
!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2011-09-16 10:17:41.671
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service. Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started (see config.ini).
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:74)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1383)

Secondly, when I try to run the 'Talend-win32-x86.exe' executable, I get the following error:
Failed to load the JNI shared library "C:\Program Files\Java\jre6\bin\server\jvm.dll"

What do these mean? How do I run TIS?
One Star

Re: Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

I should have mentioned, my Windows PC is running Windows 7 (64-bit).
This has happened on more than one PC now, so it doesn't seem to be specific to my PC.
One Star

Re: Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

Looks like 'Talend-All-r63143-V4.2.2-windows-installer.exe' doesn't work well with Windows 7.
Solution seems to be:
1) Use the manual install zip file 'Talend-All-r63143-V4.2.2.zip' instead of 'Talend-All-r63143-V4.2.2-windows-installer.exe'
2) Unzip it with 7-Zip, not with Windows Explorer
3) Unzip it to a root drive, e.g. 'C:\Talend-4.2.2\studio\', (I suspect Talend isn't happy with spaces in pathnames, as in 'C:\Program Files (x86)\Talend-4.2.2\studio\')
Community Manager

Re: Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

Looks like 'Talend-All-r63143-V4.2.2-windows-installer.exe' doesn't work well with Windows 7.
Solution seems to be:
1) Use the manual install zip file 'Talend-All-r63143-V4.2.2.zip' instead of 'Talend-All-r63143-V4.2.2-windows-installer.exe'
2) Unzip it with 7-Zip, not with Windows Explorer
3) Unzip it to a root drive, e.g. 'C:\Talend-4.2.2\studio\', (I suspect Talend isn't happy with spaces in pathnames, as in 'C:\Program Files (x86)\Talend-4.2.2\studio\')

Hi
Yes, you are right. It always cause problem like ClassNotFoundException if the installation path contains spaces.
Best regards
Shong
----------------------------------------------------------
Talend | Data Agility for Modern Business
One Star

Re: Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

!SESSION 2014-04-22 02:50:10.777 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.7.0_51
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_US
Command-line arguments: -os linux -ws gtk -arch x86_64
!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2014-04-22 02:50:18.554
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service. Ensure that the org.eclipse.core.runtime bundle is resolved and started (see config.ini).
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:74)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1383)
I am facing this issue when i am working in centos Operating system. Please let me know what i am doing mistake when i am starting talend studio with Talend-Studio-linux-gtk-x86_64
Please give any suggestions how to fix this ?
Moderator

Re: Installation of TIS 4.2.2 on Windows 7 not working

Hi vtalend2013,
Here is a response in your another , could you please check it?
Best regards
Sabrina
--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.