Two Stars

Installation issues with Talend Open Studio for Big Data

Hi! Newbie here. When I start the installation it immediately fails with the below error:

As indicated below, I am using JDK "1.8.0_144" 64bit, and my system is 64bit. 

When I run "TOS_BD-win-x86_64.exe", I get a pop-up telling me to look into the below log file.

 

TOS_BD-20161216_1026-V6.3.1\configuration\1503084328204.log : 

!SESSION Sat Aug 19 00:55:28 IST 2017 ------------------------------------------
!ENTRY org.eclipse.equinox.launcher 4 0 2017-08-19 00:55:28.244
!MESSAGE Could not find extension: org.talend.osgi.lib.loader
!SESSION 2017-08-19 00:55:28.105 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.8.0_144
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86_64

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2017-08-19 00:55:29.028
!MESSAGE Bundle org.talend.osgi.lib.loader not found.

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2017-08-19 00:55:29.051
!MESSAGE Bundle org.talend.maven.resolver@start not found.

!ENTRY net.jeeeyul.eclipse.themes 4 0 2017-08-19 00:55:29.363
!MESSAGE FrameworkEvent ERROR
!STACK 0
org.osgi.framework.BundleException: Could not resolve module: net.jeeeyul.eclipse.themes [32]
  Unresolved requirement: Require-Bundle: org.eclipse.ui
    -> Bundle-SymbolicName: org.eclipse.ui; bundle-version="3.106.0.v20140812-1751"; singleton:="true"
       org.eclipse.ui [448]
         Unresolved requirement: Require-Bundle: org.eclipse.ui.workbench; bundle-version="[3.105.0,4.0.0)"; visibility:="reexport"
           -> Bundle-SymbolicName: org.eclipse.ui.workbench; bundle-version="3.106.1.v20140827-1737"; singleton:="true"
              org.eclipse.ui.workbench [447]
                Unresolved requirement: Import-Package: org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.renderers.swt
                  -> Export-Package: org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.renderers.swt; bundle-symbolic-name="org.eclipse.e4.ui.workbench.renderers.swt"; bundle-version="0.12.1.v20140903-1023"; version="0.0.0"; x-friends:="org.eclipse.ui.workbench"
                     org.eclipse.e4.ui.workbench.renderers.swt [141]
                       Unresolved requirement: Require-Bundle: org.eclipse.e4.ui.workbench.swt; bundle-version="0.9.0"
                         -> Bundle-SymbolicName: org.eclipse.e4.ui.workbench.swt; bundle-version="0.12.100.v20140530-1436"; singleton:="true"
                            org.eclipse.e4.ui.workbench.swt [142]
                              Unresolved requirement: Require-Bundle: org.eclipse.e4.ui.css.core; bundle-version="0.9.0"
                                -> Bundle-SymbolicName: org.eclipse.e4.ui.css.core; bundle-version="0.10.100.v20140424-2042"; singleton:="true"
                                   org.eclipse.e4.ui.css.core [131]
                                     Unresolved requirement: Require-Bundle: org.w3c.css.sac; bundle-version="1.3.0"

	at org.eclipse.osgi.container.Module.start(Module.java:434)
	at org.eclipse.osgi.container.ModuleContainer$ContainerStartLevel.incStartLevel(ModuleContainer.java:1582)
	at org.eclipse.osgi.container.ModuleContainer$ContainerStartLevel.incStartLevel(ModuleContainer.java:1561)
	at org.eclipse.osgi.container.ModuleContainer$ContainerStartLevel.doContainerStartLevel(ModuleContainer.java:1533)
	at org.eclipse.osgi.container.ModuleContainer$ContainerStartLevel.dispatchEvent(ModuleContainer.java:1476)
	at org.eclipse.osgi.container.ModuleContainer$ContainerStartLevel.dispatchEvent(ModuleContainer.java:1)
	at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager.dispatchEvent(EventManager.java:230)
	at org.eclipse.osgi.framework.eventmgr.EventManager$EventThread.run(EventManager.java:340)

 

The first few lines in the error log seem a bit odd..they seem to suggest my system is 32bit:

BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86_64, WS=win32, NL=en_US
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86_64

 

 

 

Thanks

 ---

 

Notes:

1. Downloaded: http://download-mirror2.talend.com/tosbd/release/V6.3.1/TOS_BD-20161216_1026-V6.3.1.zip (as I'm Facing issues with V6.4.1)

2. Installed JDK 1.8 and setup JAVA_HOME and updated Path variable. 

2 REPLIES
Two Stars

Re: Installation issues with Talend Open Studio for Big Data

Seems there might have been a conflict with a previously installed JVM. I removed "C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath" from the Path variable and it then ran fine.

Note that this java instance also is JDK 1.8.

C:\Users\User1>c:\ProgramData\Oracle\Java\javapath\j.exe -version
java version "1.8.0_144"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_144-b01)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.144-b01, mixed mode)

Thank you

Moderator

Re: Installation issues with Talend Open Studio for Big Data

Hello,

Thanks for your feedback. Can we consider that your issue has been fixed?

Best regards

Sabrina

--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.