tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

Highlighted
Two Stars

tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

Hi guys,

 

I've been trying to use the AS400 shared connection but the component is lacking that option. Talend allows me to use the shared connection option (by providing the connection through Karaf, for example) for other DB types like PostgreSQL.

 

I went one step ahead and made changes to the component by editing the tAS400Connection_java.xml file and manually adding both parameters (USE_SHARED_CONNECTION and SHARED_CONNECTION_NAME).

 

It works just fine as long as I setup the AS400 datasource on Karaf. I still plan to do more testing but so far so good.

 

Is there a reason why this option is not readily available for the tAS400Connection?


Accepted Solutions
Employee

Re: tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

Hi,

 

    I would suggest you to create a JIRA ticket for the same.

 

https://jira.talendforge.org

 

    If you are using an Enterprise version of Talend, I would recommend you to get the changes ratified by the Product team as custom component maintenance will have to be handled by original developer.

 

Warm Regards,
Nikhil Thampi

Please appreciate our Talend community members by giving Kudos for sharing their time for your query. If your query is answered, please mark the topic as resolved


All Replies
Employee

Re: tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

Hi,

 

    I would suggest you to create a JIRA ticket for the same.

 

https://jira.talendforge.org

 

    If you are using an Enterprise version of Talend, I would recommend you to get the changes ratified by the Product team as custom component maintenance will have to be handled by original developer.

 

Warm Regards,
Nikhil Thampi

Please appreciate our Talend community members by giving Kudos for sharing their time for your query. If your query is answered, please mark the topic as resolved

Two Stars

Re: tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

What project on Jira should I use to raise the ticket?

 

Do you guys have anything there specific to components?

Employee

Re: tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

Hi,

 

Please feel free to raise under Talend DI components category.

 

Warm Regards,
Nikhil Thampi

Please appreciate our Talend community members by giving Kudos for sharing their time for your query. If your query is answered, please mark the topic as resolved

Two Stars

Re: tAS400Connection component lacking USE_SHARED_CONNECTION parameter

I've raised a ticket: https://jira.talendforge.org/browse/TDI-43033

 

Hopefully this can be changed soon.

2019 GARNER MAGIC QUADRANT FOR DATA INTEGRATION TOOL

Talend named a Leader.

Get your copy

OPEN STUDIO FOR DATA INTEGRATION

Kickstart your first data integration and ETL projects.

Download now

What’s New for Talend Summer ’19

Watch the recorded webinar!

Watch Now

Talend API Designer – Technical Overview

Take a look at this technical overview video of Talend API Designer

Watch Now

Getting Started with APIs

Find out how to get started with APIs

Read