Talend Job on Remote Engine not working

Four Stars

Talend Job on Remote Engine not working

I have an issue with a Job (Restful service) which runs perfectly in the Studio. After the test in the Studio I published the Artifact to the cloud and tried to run it but it didn´t work. I got an error message back and a HTTP Status Code 500, please see the attached files (log file and response of remote_engine_runtime). After it didn´t work on the remote engine runtime I tried to run it on a local runtime on my machine but this didn´t work either, but there is also a different Error message. I am using the tHMap component in this Job, maybe this is the issue? Do I need to install any additional libaries to use all functionalities of the tHMap? , because I am using it also in other Jobs on the runtime and there it is working fine.

Community Manager

Re: Talend Job on Remote Engine not working

How have you loaded your service into the cloud? Is it loaded as a Data Service or as a Job? If it has been loaded as a Job, this will need to be changed to a Data Service. If this does not change the status of your problem, I would recommend contacting support. 

Four Stars

Re: Talend Job on Remote Engine not working

Thx for your response. It's deployed as OSGi Bundle.... We have already created a support ticket. At the moment without any solution.

Community Manager

Re: Talend Job on Remote Engine not working

Yes, but when you check your Tasks and Plans in Talend Cloud, is it listed as a Data Service? I suspect that it is from what you have said in your last post. My confusion came from you referring to it as a Job rather than a Service. My suggestion was based on that confusion. It would be easier to debug this with Webex (or similar) access. Support will be able to do this for you.

Four Stars

Re: Talend Job on Remote Engine not working

The task is created as Data Service (Rest). It looks like that tHmap is generaly not working on our remote engines. We are still waiting for an answer from the support team.

Four Stars

Re: Talend Job on Remote Engine not working

On the local runtime we have fixed the problem by installing the data mapper component but on the remote engine this component is already installed.....

Four Stars

Re: Talend Job on Remote Engine not working

We have now created a .jar file and we have deployed it manualy to the remote engine and it's working. So it seems that the problem is the deployment via TMC. Smiley Sad Just for your information if somebody has the same problem. Also we will update our support ticket to get a suitable solution for this bug.

Community Manager

Re: Talend Job on Remote Engine not working

Thanks for posting this and for letting support know. I'm afraid I have been on vacation this week so am only just catching up. If support can recreate this issue (I suspect that they will with your help) it will lead to a patch. Thanks :-)

2019 GARNER MAGIC QUADRANT FOR DATA INTEGRATION TOOL

Talend named a Leader.

Get your copy

OPEN STUDIO FOR DATA INTEGRATION

Kickstart your first data integration and ETL projects.

Download now

What’s New for Talend Summer ’19

Watch the recorded webinar!

Watch Now

Talend Cloud Developer Series - Introduction

The Talend Cloud Developer Series was created to give you a solid foundational understanding of Talend’s Cloud Integration Platform

Watch Now

Talend Cloud Available on Microsoft Azure

An integration platform-as-a-serviceto help enterprises collect, govern, transform, and share data from any data sources

Watch Now

Self-service Talend Migration: Moving from On-Premises to the Cloud

Move from On-Premises to the Cloud by following the advice of experts

Read Now