One Star

Problem connecting to SalesForce

Hi,
Does anyone have a clue on whats going wrong when I try to connect to a test SalesForce environment ???
Thanks
Starting job a at 15:00 15/08/2012.

connecting to socket on port 4005
connected
15-Aug-2012 15:00:53 org.apache.axis2.builder.BuilderUtil getSOAPBuilder
INFO: OMException in getSOAPBuilder
org.apache.axiom.om.OMException: SOAP message MUST NOT contain a Document Type Declaration(DTD)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.createDTD(StAXSOAPModelBuilder.java:455)
at org.apache.axiom.om.impl.builder.StAXOMBuilder.next(StAXOMBuilder.java:282)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.getSOAPEnvelope(StAXSOAPModelBuilder.java:198)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.<init>(StAXSOAPModelBuilder.java:154)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.<init>(StAXSOAPModelBuilder.java:140)
at org.apache.axis2.builder.BuilderUtil.getSOAPBuilder(BuilderUtil.java:686)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createDocumentElement(TransportUtils.java:197)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:145)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:108)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:67)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.handleResponse(OutInAxisOperation.java:354)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.send(OutInAxisOperation.java:421)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.executeImpl(OutInAxisOperation.java:229)
at org.apache.axis2.client.OperationClient.execute(OperationClient.java:165)
at com.salesforce.soap.partner.SforceServiceStub.login(SforceServiceStub.java:10415)
at org.talend.salesforce.SforceManagementImpl.login(SforceManagementImpl.java:187)
at vr_phase_1.a_0_1.a.tSalesforceConnection_1Process(a.java:252)
at vr_phase_1.a_0_1.a.runJobInTOS(a.java:480)
at vr_phase_1.a_0_1.a.main(a.java:348)
15-Aug-2012 15:00:53 org.apache.axis2.builder.BuilderUtil getSOAPBuilder
INFO: Remaining input stream :
Exception in component tSalesforceConnection_1
org.apache.axis2.AxisFault: SOAP message MUST NOT contain a Document Type Declaration(DTD)
at org.apache.axis2.AxisFault.makeFault(AxisFault.java:430)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:123)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:67)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.handleResponse(OutInAxisOperation.java:354)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.send(OutInAxisOperation.java:421)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.executeImpl(OutInAxisOperation.java:229)
at org.apache.axis2.client.OperationClient.execute(OperationClient.java:165)
at com.salesforce.soap.partner.SforceServiceStub.login(SforceServiceStub.java:10415)
at org.talend.salesforce.SforceManagementImpl.login(SforceManagementImpl.java:187)
at vr_phase_1.a_0_1.a.tSalesforceConnection_1Process(a.java:252)
at vr_phase_1.a_0_1.a.runJobInTOS(a.java:480)
at vr_phase_1.a_0_1.a.main(a.java:348)
Caused by: org.apache.axiom.om.OMException: SOAP message MUST NOT contain a Document Type Declaration(DTD)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.createDTD(StAXSOAPModelBuilder.java:455)
at org.apache.axiom.om.impl.builder.StAXOMBuilder.next(StAXOMBuilder.java:282)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.getSOAPEnvelope(StAXSOAPModelBuilder.java:198)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.<init>(StAXSOAPModelBuilder.java:154)
at org.apache.axiom.soap.impl.builder.StAXSOAPModelBuilder.<init>(StAXSOAPModelBuilder.java:140)
at org.apache.axis2.builder.BuilderUtil.getSOAPBuilder(BuilderUtil.java:686)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createDocumentElement(TransportUtils.java:197)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:145)
at org.apache.axis2.transport.TransportUtils.createSOAPMessage(TransportUtils.java:108)
... 10 more
disconnected
Job a ended at 15:00 15/08/2012.

6 REPLIES
Employee

Re:Problem connecting to SalesForce

Hi,
Can you please share your job settings?
Seems the Salesforce web service returned other format message rather than soap message.

One Star

Re: Problem connecting to SalesForce

I'm a little further on, I've established a connection but I'm now getting another error which I can't tell if it's Talend/Java failing or the SalesForce environment rejecting my request. All ideas greatfully received.
Starting job a at 10:09 16/08/2012.
connecting to socket on port 3768
connected
Exception in component tSalesforceInput_1
org.apache.axis2.AxisFault: No operation available for request {urnSmiley Tongueartner.soap.sforce.com}login
at org.apache.axis2.util.Utils.getInboundFaultFromMessageContext(Utils.java:446)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.handleResponse(OutInAxisOperation.java:371)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.send(OutInAxisOperation.java:417)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.executeImpl(OutInAxisOperation.java:229)
at org.apache.axis2.client.OperationClient.execute(OperationClient.java:165)
at com.salesforce.soap.partner.SforceServiceStub.login(SforceServiceStub.java:9868)
at org.talend.salesforce.SforceManagementImpl.login(SforceManagementImpl.java:133)
at vr_sandpit.a_0_1.a.tSalesforceInput_1Process(a.java:1070)
at vr_sandpit.a_0_1.a.runJobInTOS(a.java:1862)
at vr_sandpit.a_0_1.a.main(a.java:1730)
disconnected
Job a ended at 10:10 16/08/2012.

One Star

Re:Problem connecting to SalesForce

Hi,
Can you check your SOAP messages ?
Also check if the service requires authentication and weather you have enabled it.
To enable it click on Basic Settings --> Check Need Authentication --> Provide user name and password. Also check for other attributes like NTLM or wheather you need proxy.
--
Regards,
Vinod

One Star

Re:Problem connecting to SalesForce

Sorry Vinod but I don't know where these settings are. I'm trying to establish the connection via Metadata and I can't see these things.
Regards
Steve

One Star

Re: Problem connecting to SalesForce

Hi Poorknight
Please can you share how you resolved this issue.
I am facing same issue in my project.
Thanks and Regards
Deepak

One Star

Re: Problem connecting to SalesForce

Hi Poorknight
Please can you share how you resolved this issue.
I am facing same issue in my project.
Thanks and Regards
Deepak


Please share at deepakyadav47@gmail.com