Five Stars

Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Hello all,

 

I am encountring a problem with Edifact to XML conversion.

 

In a conversion job I am reading UTF-8 EDIFACT with the tEDIFACTtoXML component, followed by an tOutputFileXML, with encoding UTF-8 selected in the advanced tab.

Unfortunately all special characters like ä, á and å are not correct in the output.

 

Does the tEDIFACTtoXML component do any encoding on its own?

I have already made sure and tested that all incoming files are really UTF-8, but the output really looks nasty, no matter what I try (including changing the encoding on tFileOutputXML)

  • Data Integration
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Five Stars

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Just a small update.
It seems that it is not a Talend issue, but rather a Glassfish issue.
When Inrun the job directly from Talend the output is OK.
5 REPLIES
Ten Stars

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Did you verify that the characters are correct in the source file?
Five Stars

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Hi, yes I have checked the original wfiles, which are fine. Also UTF-8
Five Stars

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Just a small update.
It seems that it is not a Talend issue, but rather a Glassfish issue.
When Inrun the job directly from Talend the output is OK.
Moderator

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Hi,

Can we consider this topic as resolved? Is there any update for your current issue?

Best regards

Sabrina

--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.
Five Stars

Re: Issues with file encoding using tEDIFACTtoXML

Hi!

 

Sorry, totally fogot to respond (I blame my job being too busy...)

Yes, this is resolved and it was indeed a Glassfish issue, not related to Talend Smiley Happy