Five Stars

Error using tSAPInfoCubeInput

We successfully "Retrieve SAP BW metadata" by right-clicking the SAP BW connection we configured. However using one of the retrieved InfoCubes in component

tSAPInfoCubeInput throws an error:

Exception in component tSAPInfoCubeInput_1

SAPException@5d740a0f [

errorCode=20

,errorGroup=123

,errorKey=JCO_ERROR_FUNCTION_NOT_FOUND

,errorMessage=Function module 'Z_TALEND_READ_INFOPROV' not found!

,bapiName=Z_TALEND_READ_INFOPROV

]

at org.talend.sap.exception.SAPException$Builder.<init>(SAPException.java:269)

at org.talend.sap.exception.SAPException$Builder.<init>(SAPException.java:264)

at org.talend.sap.exception.SAPException.newBuilder(SAPException.java:74)

at org.talend.sap.impl.SAPUtil.createExceptionBuilder(SAPUtil.java:106)

at org.talend.sap.impl.service.AbstractSAPService.getFunction(AbstractSAPService.java:94)

at org.talend.sap.impl.service.SAPBWService.getInfoCubeReadable(SAPBWService.java:429)

at org.talend.sap.impl.model.bw.request.SAPInfoCubeRequest.readable(SAPInfoCubeRequest.java:68)

at sapservices.bwexamples_0_1.BWExamples.tSAPInfoCubeInput_1Process(BWExamples.java:3497)

at sapservices.bwexamples_0_1.BWExamples.runJobInTOS(BWExamples.java:4129)

at sapservices.bwexamples_0_1.BWExamples.main(BWExamples.java:3907)

[FATAL]: sapservices.bwexamples_0_1.BWExamples - tSAPInfoCubeInput_1 null

Used Talend version: Talend Data Services Platform 6.3.1.20161216_1026 Subscription

 

The BAPI Z_TALEND_READ_INFOPROV is of course not installed by default on our BW system. And it's not mentioned in the Talend documention - at least we didn't found anything. Any ideas or suggestions?

 

BTW: Even Google doesn't find ANY matches.

 

Update: The same error occurs when using component tSAPDSOInput.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Five Stars

Re: Error using tSAPInfoCubeInput

Thanks to the fast Talend support! The solution is pretty easy:

For SAP BW 7.3, the transport TBDK900017 has to be installed. For SAP BW 7.4 and newer, the transport TBDK900019 has to be installed. You will find these packages in your studio plugin folder. The location will be: 6.3.1_installation folder\studio\plugins\org.talend.libraries.sap_6.3.1.20161216_1026\resources The installation instructions are in the readme file in the zip package itself.

 

4 REPLIES
Moderator

Re: Error using tSAPInfoCubeInput

Hello,

Are you trying to extract large data set with InfoCube component? With your subscription solution Talend Data Services Platform 6.3.1, could you please create a case on talend support portal? In this way, we can give you a remote asistance on this issue through support cycle with priority.

Best regards

Sabrina

--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.
Five Stars

Re: Error using tSAPInfoCubeInput

Hi Sabrina,

the error has nothing to do with the amount of data. It's just the missing bapiName=Z_TALEND_READ_INFOPROV which causes the error. But you're right: I'll create a case and post the solution here for the community.

Best regards

Norbert

Five Stars

Re: Error using tSAPInfoCubeInput

Thanks to the fast Talend support! The solution is pretty easy:

For SAP BW 7.3, the transport TBDK900017 has to be installed. For SAP BW 7.4 and newer, the transport TBDK900019 has to be installed. You will find these packages in your studio plugin folder. The location will be: 6.3.1_installation folder\studio\plugins\org.talend.libraries.sap_6.3.1.20161216_1026\resources The installation instructions are in the readme file in the zip package itself.

 

Five Stars

Re: Error using tSAPInfoCubeInput

Hi everyone, 

 

We successfully "Retrieve SAP BW metadata" by right-clicking the SAP BW connection we configured. Also, we successfully install the transport TBDK900042 for SAP BW 7.3.

However, at the job execution with the tSAPInfoCubeInput component, we get the following error : 

Capture.PNG

 

Our version of Talend is : 6.4.1.20170623_1246 .

 

Google doesn't find any matches about this error. 

 

Is anyone get this issue ? 

 

Thanks you very much for your help,