Four Stars ars
Four Stars

Copy files to AS400

Hi all,

 

I need to copy files from a windows folder to AS400 library.

Obviously the tFileCopy component will not work !!!

 

I'm wondering if there is way to do that  using FTP or something else.

 

Regards,

 

Arsenios

 

14 REPLIES
Moderator

Re: Copy files to AS400

Hello,

Please have a look at this job design:tfilelist-->tfileinputXXX-->tAS400Output.

You can Iterates your folder in a given directory based on a filemask pattern by using tfilelist component and load your files into AS400 database.

Let us know if it is OK with you.

Best regards

Sabrina

--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.
Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,you can try to put the file using tFTPput  from local to remote server.

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

Hi manodwhb,

 

I'm using tFTPPut component in order to upload a file e.g.EDI_ARS from local folder to a AS400 - e.g. LIBA/EDI/EDI_ARS (library name/physical file/member?)

Something in my declarations is wrong because no file is being uploaded.

 

Can you please see my attachment and advice what is wrong ?

 

Thank you,

 

Arsenios

 

 

Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

Hi xdshi,

 

I'm not so familiar with tAS400 component.

I see there is a table declaration but I can't understand how it works!

 

Can you please give me a sample?

 

Regards,

 

Arsenios

 

Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,Filemask Can you use as "*EDI_ARS*" ? 

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

@manodwhb

 

I changed Filemask from "EDI_ARS"  to "*EDI_ARS*" but it's not working.


Arsenios

 

 

Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,you schould specify the all path of remote directory.did you specified?

you just specified LIBA,

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

@manodwhb

 

I have tried various remote directory setups

e.g.

LIBA/EDI ("/" character is not allowed)

LIBA.EDI returne error

 

It seems that remote directory only accepts library name LIBA.

 

Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,you should use in the below way for directory.

 

For EIndow C drive means

C:/LIBA/EDI

for Unix

/LIBA/EDI

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

@manodwhb

 

Sorry, maybe I was confused you.

Remote directory is on AS400.

If you type "/LIBA/EDI" or  "/LIBA" on Remote directory setting it returns [550-Specified directory does not exist]

Only "LIBA" seems to be valid !!!

 

 

 

Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,if LIBA is valid then should work.

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

@manodwhb

 

I don't know why it doesn't work.

 

I have also problem with downloading.

I have the same file (EDI_90050) a library named GCH and I see that Talend recognizes it as GCH/%EDISND.EDI_90050.

But if I put %EDISND.EDI_90050 on filemask it returns error because of '%' character.

If I put EDISND.EDI_90050 file is not downloading.

 

Any suggestion for this please ?

 

Thank you for your time.

Eleven Stars

Re: Copy files to AS400

@ars,there should not be problem with %,as i have tested like below,since not IBM AS400 server.Untitled.png

Manohar B
Four Stars ars
Four Stars

Re: Copy files to AS400

@manodwhb

 

This is a tFileInputDelimeted componenet which seems no have issue regarding the '%' character.

The problem in our case is tGet component. This is where I need to declare the file !!!