Connect to WebService to get Sharepoint List not working

Four Stars

Connect to WebService to get Sharepoint List not working

Hi,

 

I've been unsuccessfully trying this afternoon to connect to an on prem Sharepoint to get a list of data using the standard GetList method from Microsoft.

You can see the setup in the picture.

 

I must also states that my sharepoint is using SSL for security, and also I added certificate to be able to communicate from my computer to sharepoint server.

 

I'm stuck with this message :

 

[statistics] connected
||<soap:Fault xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Code><soap:Value>soap:Receiver</soap:Value></soap:Cod... xml:lang="en">Exception of type 'Microsoft.SharePoint.SoapServer.SoapServerException' was thrown.</soap:Text></soap:Reason><detail><errorstring xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/">
List does not exist.
The page you selected contains a list that does not exist. It may have been deleted by another user.
</errorstring><errorcode xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/">0x82000006</errorcode></detail></soap:Fault>
[statistics] disconnected

 

Does anyone know how to fix this ?

I connected to the sharepoint directly in my browser and tried to use different ListName... in very cases I end up with this previous message.

 

 

WstoSharepoint.PNG


Accepted Solutions
Highlighted
Four Stars

Re: Connect to WebService to get Sharepoint List not working

In anyone has the same problem.

 

I found how to fix this.

In the ENDPOINT parameter I was pointing at the root of sharepoint server

https://<mysite>/_vti_bin/Lists.asmx

 

The right way to reach my list was to point on the SUBSITE as an endpoint like this

https://<mysite>/<subsite>/_vti_bin/Lists.asmx

 

Example :

Wrong one is :

https://sharepoint.doux.fr/_vti_bin/Lists.asmx

 

Right one is :

https://sharepoint.doux.fr/sites/product/_vti_bin/Lists.asmx

 

based on the url you reach through your browser :

 

https://sharepoint.doux.fr/sites/product/default.aspx


All Replies
Highlighted
Four Stars

Re: Connect to WebService to get Sharepoint List not working

In anyone has the same problem.

 

I found how to fix this.

In the ENDPOINT parameter I was pointing at the root of sharepoint server

https://<mysite>/_vti_bin/Lists.asmx

 

The right way to reach my list was to point on the SUBSITE as an endpoint like this

https://<mysite>/<subsite>/_vti_bin/Lists.asmx

 

Example :

Wrong one is :

https://sharepoint.doux.fr/_vti_bin/Lists.asmx

 

Right one is :

https://sharepoint.doux.fr/sites/product/_vti_bin/Lists.asmx

 

based on the url you reach through your browser :

 

https://sharepoint.doux.fr/sites/product/default.aspx

15TH OCTOBER, COUNTY HALL, LONDON

Join us at the Community Lounge.

Register Now

2019 GARNER MAGIC QUADRANT FOR DATA INTEGRATION TOOL

Talend named a Leader.

Get your copy

OPEN STUDIO FOR DATA INTEGRATION

Kickstart your first data integration and ETL projects.

Download now

What’s New for Talend Summer ’19

Watch the recorded webinar!

Watch Now

Best Practices for Using Context Variables with Talend – Part 4

Pick up some tips and tricks with Context Variables

Blog

How Media Organizations Achieved Success with Data Integration

Learn how media organizations have achieved success with Data Integration

Read

Downloads and Trials

Test drive Talend's enterprise products.

Downloads