[resolved] Error in TOS launching

One Star

[resolved] Error in TOS launching

Hi, 
when i try to launch my TOS on a specific branch, i have an "java.lang.NullPointerException" error 
java.lang.NullPointerException
at org.talend.repository.localprovider.model.LocalRepositoryFactory.getSerializableFromFolder(LocalRepositoryFactory.java:601)
at org.talend.repository.localprovider.model.LocalRepositoryFactory.getAll(LocalRepositoryFactory.java:509)
at org.talend.repository.remoteprovider.RemoteRepositoryFactory.getAll(RemoteRepositoryFactory.java:405)
at org.talend.core.repository.model.ProxyRepositoryFactory.getAll(ProxyRepositoryFactory.java:942)
at org.talend.migrationtool.MigrationToolService$2.run(MigrationToolService.java:163)
at org.talend.repository.RepositoryWorkUnit.executeRun(RepositoryWorkUnit.java:84)
at org.talend.core.repository.model.AbstractRepositoryFactory.executeRepositoryWorkUnit(AbstractRepositoryFactory.java:217)
at org.talend.repository.localprovider.model.LocalRepositoryFactory.executeRepositoryWorkUnit(LocalRepositoryFactory.java:2689)
at org.talend.repository.svnprovider.SvnRepositoryFactory.executeRepositoryWorkUnit(SvnRepositoryFactory.java:397)
at org.talend.repository.remoteprovider.RemoteRepositoryFactory.executeRepositoryWorkUnit(RemoteRepositoryFactory.java:565)
at org.talend.core.repository.model.ProxyRepositoryFactory.executeRepositoryWorkUnit(ProxyRepositoryFactory.java:1770)
at org.talend.migrationtool.MigrationToolService.executeProjectTasks(MigrationToolService.java:262)
at org.talend.repository.localprovider.model.LocalRepositoryFactory.executeMigrations(LocalRepositoryFactory.java:2765)
at org.talend.repository.svnprovider.SvnRepositoryFactory.executeMigrations(SvnRepositoryFactory.java:1089)
at org.talend.repository.remoteprovider.RemoteRepositoryFactory.executeMigrations(RemoteRepositoryFactory.java:925)
at org.talend.core.repository.model.ProxyRepositoryFactory.executeMigrations(ProxyRepositoryFactory.java:246)
at org.talend.core.repository.model.ProxyRepositoryFactory.logOnProject(ProxyRepositoryFactory.java:1622)
at org.talend.repository.ui.login.LoginDialog$1.run(LoginDialog.java:344)
at org.eclipse.jface.operation.ModalContext$ModalContextThread.run(ModalContext.java:121)

I am on the 5.0.3 version and yesterday, I could launch the TOS on the branch with no problem.
Does anyone already have this error ? Do you have any ideas ofr a solution ? 
Thanks

Accepted Solutions
One Star

Re: [resolved] Error in TOS launching

Hello,
I met the same problem and I solved it by this way :
- checkout out the working branch with Eclipse
- go the metadata folder in the branch
- watch for the last modified files
- delete the last modified files
- commit the deletion (under Eclipse)
- launch the TOS
and it was Ok.
Benoit Jacob

All Replies
Community Manager

Re: [resolved] Error in TOS launching

Hi
5.0.3 was an rather old version, what's your JDK version? Can you please upload log messages which are located in <studio install dir>/workspace/.metadata/.log
Regards
Shong
----------------------------------------------------------
Talend | Data Agility for Modern Business
One Star

Re: [resolved] Error in TOS launching

Thanks for your reply,
I know that 5.0.3 is an old version but for the moment, it's the version the client is using... 
The JDK version is the 1.7 
I put the log messages in the attachment.

.log_20160331-0241.log
Community Manager

Re: [resolved] Error in TOS launching

Hi pdenis
5.0.3 does not support JDK 1.7, 1.6 is recommended JDK version. I would suggest you to downgrade JDK version, if the problem still exists, follow the steps to resolve it:
1. Back up your local workspace.
2. Delete the workspace folder. 
3. Restart talend enterprise studio, it will check out the project from svn server to local workspace again. 
Regards
Shong
----------------------------------------------------------
Talend | Data Agility for Modern Business
One Star

Re: [resolved] Error in TOS launching

Hello,
I met the same problem and I solved it by this way :
- checkout out the working branch with Eclipse
- go the metadata folder in the branch
- watch for the last modified files
- delete the last modified files
- commit the deletion (under Eclipse)
- launch the TOS
and it was Ok.
Benoit Jacob
Moderator

Re: [resolved] Error in TOS launching

Hi Benoit Jacob,
Thanks for sharing your solution with us.
Best regards
Sabrina
--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.