One Star

Connection to SQL Server not retrieving Schemas

Hi - I'm having a look at Talend Open Studio for DQ and have created a connection to SQL Server 2016 and the WideWorldImporters DB that Microsoft provide.

If I leave the Schema field blank in the connection, then it doesn't pick up any of the "non-system" schemas; however, if I explicitly enter one of the schema names it then works for that schema.

I don't want to create a separate connection for every schema in the DB - as that rather defeats the purpose of running the analysis. Can anyone tell me what I'm doing wrong or how to fix this issue?

In the attached screenshot you can see that the first connection (no schema entered) shows a schema for WorldWideImporters that has no tables - and no other non-system schemas. The second connection shows the Application Schema (which I entered in the connection explicitly)

SQL Server ConnectionsSQL Server Connections

 

Tags (2)
3 REPLIES
Community Manager

Re: Connection to SQL Server not retrieving Schemas

Hello
I don't have a SQL SERVER 2016 installation now, I have made a testing with SQL SERVER 2014 and I don't reproduce the issue, all the schema and its tables are retrieved without specifying the schema field. I think it might be a bug for SQL SERVER 2016, can you please report a jira issue on our bugtracker? Our developers will investigate it more.
http://jira.talendforge.org/secure/Dashboard.jspa

Thanks!
Shong
----------------------------------------------------------
Talend | Data Agility for Modern Business
Four Stars

Re: Connection to SQL Server not retrieving Schemas

Hi,

I am facing a similar issue as well. I am able to create a connection with SQL Server for a particular schema but retrieving data from it is not possible as after selecting the tables the next option is not enabled.(snap attached)

However, for the same schema data can be retrieved if I use Mysql.

 

talend_issue.PNG

 

Community Manager

Re: Connection to SQL Server not retrieving Schemas


Saish_pai wrote:

Hi,

I am facing a similar issue as well. I am able to create a connection with SQL Server for a particular schema but retrieving data from it is not possible as after selecting the tables the next option is not enabled.(snap attached)

However, for the same schema data can be retrieved if I use Mysql.


Hi 

It might be a connection delay problem, select only one schema and click 'Check connection' button to check if the connection is OK.

Regards

Shong

----------------------------------------------------------
Talend | Data Agility for Modern Business