One Star

Problem installing Talend stops at tac services

I am trying to install talend on a windows 2008 r2 vm machine 5.1.1 jdk 1.7 and when it gets to the tac service install it just stops. The error below is what i got when I look at the event log. any help would be apprecaited

The Talend Artifact Repository service terminated unexpectedly.
7 REPLIES
One Star

Re: Problem installing Talend stops at tac services

We're getting this as well.
It seems a common problem; but I haven't seen any real solution.
The way I've got around it is to: -
Kill the installer
Let it uninstall files
Stop the services that have been created TAC & Artifact
Remove the 'Talend' directory
Perform custom install and de-select the option to create services
After install, start TAC service
Artifact service remains dead
Command Line and Job Server are not services (but I guess can be added manually)
It would be nice if someone has a clear answer as to what is going on.
Employee

Re: Problem installing Talend stops at tac services

Hello,
Could you please attached your artifact repository log file? I will look into to assist,
i figured out the same problem with one customer on windows 2008 r2.
Keep me posted,
Thanks,
One Star

Re: Problem installing Talend stops at tac services

We have the same problem !
Now we are starting TAC, Cmdline and Jobserver manually.
Maybe we can try it with JSL.
Is there any solution ?
One Star

Re: Problem installing Talend stops at tac services

I experienced a similar problem with Talend 5.4.1 and eventually established that the cause was the use of an unsupported version of the JDK (namely 1.8.0). Switching to JDK 1.7.0_51 solved it.
Hope this helps!
One Star

Re: Problem installing Talend stops at tac services

While installing Talend Enterprise 5.5.1, it stops after it showing "Artifact repository services creation". There are no error message shown. I don't know what to do. Please treat this is as a distress call.
I am using Windows 2008 R2 server.
Thanks in advance,
One Star

Re: Problem installing Talend stops at tac services

While installing Talend Enterprise 6.3, it stops after it showing "Artifact repository services creation". There are no error message shown. I don't know what to do.  I am using Windows 2016 server.
Moderator

Re: Problem installing Talend stops at tac services

Hi Adeesha,
Here is a response in your another topic:https://www.talendforge.org/forum/viewtopic.php?id=55752.
Could you please take a look at it?
Best regards
Sabrina
--
Don't forget to give kudos when a reply is helpful and click Accept the solution when you think you're good with it.